Girandola Gelato Italiano


        Benim için dondurmanın yeri ayrıdır. Çok tatlı sevmeyen bir insan olarak hep biraz daha ekşi olanlara doğru meyilim vardır. Ancak bir gün "Girandola Gelato Italiano" ile tanıştım. Taze, günlük dondurmanın vermiş olduğu rahatlıkla tatlı olanları bile sevebileceğime kanaat getirdim. Yani bu yazımızdaki başrol "Girandola Gelato Italiano" ! 

     8 yıldır faaliyette olan Girandola çoğu insanın kalbini fethetmiş durumda. Gelelim kuruluş macerasına. Kurucusu Aslı Hanım'ın hikayesi de oldukça ilginç. Aslı Hanım Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir turist rehberi olarak hayatını devam ettirirken, bir gün bu işi yapmak istemediğini fark ediyor ve bırakıyor. Bu arada tatlı,dondurma gibi şeyleri yapmayı da çok seviyormuş tabi. Günlerden bir gün İtalya'ya gidiyor ve burayı çok seviyor. Orada  ufak bir ders alıyor ve dondurma için genel bir kursa gitmek istiyor. Bütün işlemlerini hallettikten sonra kursun iptal edildi haberini alıyor. Böyle bir durumun asla olamayacağını, bu durumun yanlış olduğunu söyleyerek hakkını savunuyor. Tabi ki olumlu bir sonuç alıyor ve 2 İtalyan ustadan özel ders alıyor. ( Demek ki neymiş vazgeçmemek gerekiyormuş.) Daha sonra Türkiye'ye geliyor ve Arnavutköy'de ilk şubeyi açıyor. Daha sonra Caddebostan şubesi açılıyor. Arnavutköy'e sürekli giden Göktürk halkının yoğun isteği ve beğenisi üzerine de Göktürk'te 3.şube açılıyor. 
   Aslı Hanım mutlaka imalathanede bulunuyormuş ve her şubeye dondurmaları kendisi gönderiyormuş. Her zaman taze meyveler kullandığı için de dondurma çeşitleri mevsimlik oluyor. Yani gönül rahatlığıyla tüketebiliyoruz ve diğer sezonu dört gözle bekliyoruz. 




  Girandola'da günün güzelleri ve ayın güzelleri olarak her güne ve aya özel dondurmalar var. Çoğu kişi güne özel dondurmalar için erkenden siparişlerini veriyorlar ya da o gün koşa koşa giderek orada keyifli bir şekilde yiyorlar. 

  Balkabağı, kan portakalı, muz, nar, sütlü ayva kış aylarının dondurmaları.

  Limon her mevsimde yerini koruyor. Vişne ve üzüm de gözdeler arasında yer alıyor. Ancak Tarçın-Elma'lı dondurma tamamen Aslı Hanım'a ait bir tarif ve yaz kış oluyor. Tarçın ile elmanın uyumunu sevenler için müthiş bir fırsat. Kazandibi de özel tarifleri arasında yer alıyormuş ve kesinlikle çok başarılı bir tat. Datça badem dondurması da oldukça meşhur. Yaz ortasında çıkıyormuş.

  Eylül ayının güzelleri olarak, Bodrum Mandalina( çok severim), Sakızlı Badem ve kavak inciri yer alıyor. Son günlerindeyiz; ama denemek isterseniz kaçırmayın derim.

    Eee tabi dondurmayı en çok çocuklar sever. Aileler her daim taze meyve ve süt kullanılmasından dolayı da burayı tercih ediyorlar tabi ki. Bunun için de çocukların resim çizmesi için çekmecelerinde her daim renkli kalemleri ve kağıtları yer alıyor. Ayrıca yapılan her resimi de asıyorlar. Yani keyifle, ailecek dondurmanızı yiyebilirsiniz. Yapılan resimlere şöyle bir bakarken buranın ne kadar sevildiğini de fark ettim tabi. 
   Dondurmalarınızı sadece kap ve kornet olarak yemek zorunda değilsiniz tabi. Cam kuplarda sadece Aslı Hanım'a ait, farklı şekilde sunulan dondurmaları da deneyebilirsiniz. Affogato Al Cafe kış aylarında sütlü veya vanilyalı dondurmanın üzerinde krem şanti ve yanında sıcak kahveyle servis edilen özel bir lezzet. 





   Buraya geldiğinizde sadece dondurma ile karşılaşmıyorsunuz. Burada yapılan sıcak çikolata has Belçika çikolatası ve taze süt ile yapılıyor. Her daim demlenmiş çayları da bulunuyor tabi. İtalyan kahvelerine de düşkünseniz burası yine hayatınızda büyük bir yer kaplayacaktır. Cappuccino, espresso, mocha ... Benim gibilerin vazgeçilmezi Türk Kahvesi de olmazsa olmaz tabi. Bu arada Türk kahvesinin yanında verilen ikramlar da çok özel! Vişne şurubu imalathanede özel olarak yapılıyor ve herkesin büyük beğenisini kazanmış durumda. İçeriğinde vişne, tarçın ve karanfil bulunuyor. Onu bu kadar lezzetli yapan (buradaki her şeyi de diyebiliriz) büyük emek ve sevgi olsa gerek. 

  Evlere paket servislerinin olması da artı bir özellik kazandırıyor. Şuraya instagram hesabını da kondurayım lazım olur: girandolagelato 

  Demem o ki siz de yaz ve kış dondurma yemeden asla diyenlerdenseniz Girandola Gelato Italiano tam size göre! Yine çok konuştum; ama beğendim yapacak bir şey yok :) 

  Dondurmamız gibi taze, güzel günler diliyorum! :)



**İletişim Bilgileri

Göktürk Şubesi: 0212 322 4774
Arnavutköy Şubesi: 0212 265 2629
Caddebostan Şubesi: 0216 385 3666

Yorumlar